Visar alla 6 resultat

Varför kryddor?

Största anledningen till att vi kryddar vår mat är för att smaksätta den. Vi vill prova att blanda olika kryddor, se vad som passar ihop. Vi vill skapa spännande och goda rätter. Variera din basmat genom att använda olika kryddor. T ex en enkel pastarätt kan varieras genom att krydda med Medelhavs-kryddor vid ett tillfälle, och nästa gång med kanske indiska kryddor.

Kryddor innehåller naturliga konserveringsämnen. Kryddar du maten håller den längre. Kryddor sätter fart på din matsmältning. När du äter kryddad mat, ökar din salivutsöndring, och detta sätter alltså fart på matsmältningen.

Starka kryddor skyddar mot parasiter och bakterier och det finns även ett flertalet kryddor som ökar förbränningen av kalorier. Kryddor kan dessutom förbättra och förebygga olika sjukdomar.

Så var inte rädd för att krydda!

Köp ekologiska kryddor hos Adelante!