Visar alla 5 resultat

Fakta om sardiner

Sardiner är ett samlingsnamn för många små oljiga fiskar i sillfamiljen. Exempel på dessa är bland annat sardin, brisling och ansjovis. I regel köps sardiner på burk, men finns också att köpa färsk. Faktum är att det är nationalrätten i Portugal - för övrigt.

Sardiner på burk - enkelt, nyttigt och gott

Få råvaror är så enkla att laga till likt sardiner. Det är dessutom väldigt nyttigt och perfekt för dig som vill äta en hälsosam kost. I många fall behöver du knappt laga till den alls, särskilt om du köper någon av våra goda alternativ, till exempel sardiner i tomatsås. Vi säljer produkter av högsta kvalitet från Portugal, vilket som tidigare nämnt kan liknas vid sardinernas hemland.

Sardiner på konserv - en delikatess

I Sverige ser vi i regel mat på konserv som vara med lägre standard än färsk. Det behöver inte stämma, särskilt för fet fisk som sardiner, där konserveringen istället gör maten bättre med åren. I andra länder likt Spanien och Frankrike är synen på konserver något helt annat. Där ses konservering som ett lyxigt alternativ, där sardiner, musslor, bläckfisk och allt vad det kan vara finns att tillgå.